Uşak’ta Uygulamalı Girişimcilik Kursuna Katılan 138 Kişi Sertifika Aldı

Uşak’ta girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen ''Uygulama Girişimcilik Eğitimi''ne katılan 138 kişiye sertifikaları verildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İŞKUR, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) ve Uşak Ticaret Borsası (UTB) işbirliğiyle düzenlenen eğitimlere katılan kursiyerler kendi işyerlerini kurmaları halinde hibe kredi desteği alabilecek. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde ''Uygulama Girişimcilik Eğitimi'' ile ilgili bilgi veren Uşak KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Özgür Armaneri bu güne kadar il genelinde toplam 750 kişinin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi aldığını söyledi.

Eğitim alan ve kendilerine iş kuran girişimcilere 27 Bin TL, hibe, 70 Bin TL sıfır faizli iki yıl geri ödemesiz kredi imkanı sunduklarını söyleyen Armaneri, kadın girişimci sayısını artırmayı daha çok arzu ettiklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Ali Galip Saral ise törende yaptığı konuşmada girişimcilik eğitimlerinin girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Girişimcilik eğitimlerinin işsizlik sorununun çözümüne de katkı sağlayacağını kaydeden Saral, eğitimlerin devam etmesini arzu ettiklerini de belirtti.

Konuşmaların ardından Uygulama Girişimcilik Eğitimi'ne katılan toplam 138 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA