Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Açıklaması

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, amaçlarının il tarımını daha ileriye götürmek ve üreticilerin refah seviyesini yükseltmek olduğunu bildirdi.

Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal faaliyetlerde yüksek verim elde etmenin yanı sıra sürdürülebilir tarımın da önem arz ettiğini belirtti.

Yanlış tarım tekniklerinin sürdürülebilir tarımı riske etmesinin yanında insan sağlığı, doğal denge ve çevre açısından sakıncalar doğurabildiğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

''Doğru ürünü, doğru yerde ve doğru tarım teknikleriyle üretmenin gayreti ve çabası içerisinde olmalıyız. Bunun için üreticilerimizle ve paydaşlarımızla, eğitim ve bilgi alışverişinde bulunarak, sürekli bir iletişim içerisinde olmak, doğru adımı atmak açısından yönlendirici olacaktır. Amacımız il tarımını daha ileriye götürmek ve üreticilerimizin refah seviyesini yükseltmek olacaktır. Bakanlığımızca 2006 yılından bu yana uygulanan yüzde 50 Hibe Destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı önümüzdeki 5 yıl için kırsal alanın kalkınması ve alın terinin karşılığını alması için en önemli fırsat olarak karşımızdadır. Yüzde 50 Hibe Destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'nin makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkındaki tebliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini tüm çiftçilerimize müjdeliyorum. Bugünden itibaren 30 gün içerisinde müracaatları alacağız.''

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA