Ak Parti Bartın Milletvekili Tunç Açıklaması

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra'da özel firmalar tarafından kurulması planlanan iki termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin ilgili firmanın talebi doğrultusunda durdurulduğunu belirterek, ''Firmanın süre durdurma talebi kabul edildiği için yer belirleme çalışmaları devam edecek'' dedi.

Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, santrali kurmak isteyen Hema Şirketi'nin Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı ve Gömü köyleri için yaptığı ÇED başvurusunun en baştan kabul edilmediğini hatırlattı.

Aynı bölgede bulunan Delikliburun için ÇED dosyasını hazırlaması amacıyla firmaya süre verildiğini, ancak firmanın bu bölgenin uygun yer olmadığı gerekçesiyle ÇED raporunu sunmadığını ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

''Firma, başvuru süresi dolmak üzereyken ÇED raporu için gerekli sürenin durdurulmasını istedi. Bakanlık da firmanın talebini kabul ederek, ÇED için gerekli olan sürenin durmasına karar verdi. Sürenin dolması durumunda firmanın ÇED ile ilgili hakları ortadan kalkacaktı. Şimdi ise ilgili firmanın süre durdurma talebi kabul edildiği için yer belirleme çalışmaları devam edecek. ÇED sürecinin durdurulmasını ne CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, ne de Belediye Başkanı Cemal Akın istedi. Bunu isteyen şirketin kendisidir.''

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA