Erdemli' de 40 milyon TL' ye Atıcılık Kompleksi

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında Erdemli'de inşa edilen ve 40 milyon TL'ye tamamlanacak olan Atıcılık Kompleksi'nin Mayıs ayında tamamlanacağını bildirdi.

Güzeloğlu, beraberindeki 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile inşaat alanında inceleme yaptı.

Daha Sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, dünyanın ve Türkiye'nin en prestijli tesislerinden birisini Erdemli'ye kazandırdıklarını söyledi.

Atıcılık Kompleksinde açık, kapalı trap ve skeet yarışmalarının yapılacağı yaklaşık 100 kişilik kamp merkezinin yer alacağını ifade eden Güzeloğlu, ''Yaklaşık 40 milyon TL'yi aşkın ihale bedeline ve yapım maliyetine sahip bu tesis, gerek bulunduğu alan gerekse sahip olduğu alt yapılar ve gerekse teknolojiler adına, bu doğal manzara ortamında eşi bulunmaz bir tesis olacak'' dedi.

Tesis ihalesinin 340 günlük bir yapım süresini içermesine rağmen, firmanın 300 günde bitirmeyi taahhüt ettiğini hatırlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Tesisimiz Mayıs ayında tamamlanacak ve bizlere teslim edilecek. Biz de hemen sporcularımızın hizmetine sunmaya başlayacağız. Akdeniz Oyunları bu ülkenin meselesi. Türkiye'nin güçlü yürüyüşünün, gelişmesinin, dünya çapında ve bölgesinde lider bir ülke olduğunun çok açık bir göstergesi. Bu sorumlulukla İçel'i hazırlıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde hepsini tamamlayıp 24 Akdeniz ülkesinden sporseverlerin katılacağı büyük bir şölene ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.''

Otoyolu Taşucu'na kadar uzatabilecek yeni otoban güzergahı belirlendiğini, bunun da inşaatı süren tesise yaklaşık 500 metre uzaklıktan geçeceğini dile getiren Güzeloğlu, ''Ulaşımı, yerleşimi, altyapısı ve her yönüyle dünya çapında bir tesis kuruyoruz'' diye konuştu.

İçel merkezinde inşaatı devam eden tesisler hakkında da bilgiler aktaran Güzeloğlu, şöyle konuştu:

''İçel ve Türk sporu adına büyük bir kazancı olan stadyum inşaatımız Son derece hızlı şekilde devam ediyor. 3 bin kişilik kapalı kort ve 8 açık kortuyla dünya çapında bir tesis. 7 bin 500 kişilik kapalı salonumuz, bin 500 kişilik uluslar arası olimpik kapalı yüzme havuzumuz. Bin kişilik cimnastik salonlarımız ve kapalı salonlarımızın hızla yapımı tamamlanıyor.''

Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar / Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
Kaynak: AA