Monti: “İtalya’nın Kurtarma Paketine İhtiyacı Yok”

Bugün Roma’da bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalyan mevkidaşı Mario Monti, Avrupa Birliği’ni güçlendirmek için beraber çalışacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Euro bölgesi krizine karşı kısa dönemde alınacak önlemler konusunda karşı karşıya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalyan mevkidaşı Mario Monti, bugün Roma’da görüşmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında birlik mesajı verdi.

İtalya Başbakanı Mario Monti, kurtarma paketine ihtiyaç duymadıklarının altını defalarca çizerek önümüzdeki sene bütçe fazlası beklediklerini belirtti.

Fakat Monti, ekonomik büyümeyi arttırmak, kamu harcamalarını azaltmak ve istihdam yaratmak konusunda önlerinde çok iş olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçen hafta Brüksel’de toplanan Avrupalı liderler, AB kurtarma fonundaki paraların zor durumdaki bankalara doğrudan yönlendirilmesine ve bütçe kurallarına uyan ülkelerin finansal yardım için yaptıkları başvurulara bağlayıcı koşullar getirilmemesine karar vermişlerdi. Kararın geçmesi, herhangi bir yardımın bağlayıcı koşullar getirmesini savunan Almanya Başbakanı Merkel için bir yenilgi olarak görülmüştü. Uzmanlar, Monti’nin geçtiğimiz hafta alınan karar konusunda ısrarcı olmasına dikkat çekilmesinin sonucu olarak bugün İtalya’nın kurtarma paketine ihtiyaç duymadığını belirttiğini ifade ediyorlar .
Kaynak: İHA