Şehit ve Gazi Yakınları İftarda Buluştu

Müftülük ve Diyanet Vakfı İl Temsilciği, kentteki şehit ve gazi yakınları için iftar yemeği verdi.

Vali Celalettin Güvenç, Sultan Sarayı'nda gerçekleştirilen program öncesi, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise şifalar dileyerek başladığı konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şehit ve gazi yakınlarından ülkenin bütünlüğü için dua etmesini isteyen Vali Güvenç, şunları kaydetti:

''Allah bu topraklarda kan akmasını durdursun. Başka anaların ağlamasını önlesin. Şehitlerin ruhunun şad olmasının bu topraklarda akan kardeş kanının durmasına bağlıdır. Bunun içinde biz diyoruz ki; bölüşülemeyecek bir şey yok, kimsenin kimseden üstünlüğü yok, bu ülke herkese yeter, yeter ki birbirimizi sevelim ve anlayışlı olalım. Sizlerin duası kabul olur, ülkenin geleceği ve kardeş kanının akmasının durması için dua edin. İnşallah bundan sonra çocuklarımız bu acıları yaşamayacak. Bunda kararlıyız, bu topraklarda barış ve şefkatin tesis edilmesini birlikte sağlayacağız.''

Müftü Ramazan Tahiroğlu da, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra iftar yemeğinin ardından program, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gazileri Derneği'nin Müftü Tahiroğlu'na teşekkür plaketi vermesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA