Pazar Esnafı Hem Sıcaktan Hem Fiyattan Şikayetçi

Aşırı sıcaklarla birlikte vatandaşların dolaşmaya korktukları öğlen saatlerinde Ödemişli vatandaşlara meyve ve sebze satmaya çalışan pazarcılar, hem sıcaklardan hem de fiyatlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Hem üretici hem de pazarcılık yaptıklarını belirten Ömer Ardal ve Hüseyin Sarıkaya şatışlardan genel olarak memnun olduklarını belirterek, sıcaklardan yakındılar.

Ömer Ardal, “Tire’de kendi yaylamızda 8 yıldır fasulye ve börülce işiyle uğraşıyoruz. Geçen hafta 5 TL olan fasulye bu hafta ürün bolluğu sebebiyle 3 TL’ye kadar rüştü. Bu hafta satışlarımız biraz daha yoğun geçiyor. Ramazan ayının satışlarımıza etkisi iyi oldu” dedi.

Hüseyin Sarıkaya ise “96 yılından beri bu işin içerisindeyim. Bıçakcı Ovacık yaylasında barbunya, fasulye, bamya, börülce üretiyoruz. Yaz ayının çok sıcak geçmesi ve Ramazan ayı satışlarımızı olumsuz etkiledi. Geçen hafta 5 TL olan barbunya 3,5 TL, 4 TL olan fasulye 2,5 TL’ye düştü. Akşamüzeri fiyatlar biraz daha düşüyor. Fiyatlar bu şekilde devam ederse üreten de satan da parasını kazanır. En kötü yıl bu yıl olmasına karşın Allah bereket versin ürünümüzün karşılığını alıyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece pazarcılık yapan Mehmet Eker de “Aile olarak oğullarımla beraber 20 yıldır bu işin içerisindeyiz. Şeftali, armut, kayısı, kiraz, vişne, muz mevsimine göre ne çıkarsa onu alıp satıyoruz. Geçen haftaya göre satışlarımız düşme eğilimi gösterdi. Sıcaklar satışlarımızı olumsuz etkiledi. Ramazan dolayısıyla vatandaşlarımız oruç tuttukları için dışarı çıkmayı tercih etmiyorlar. Akşamüzeri hava biraz daha serinleyince satışlar yoğunlaşıyor ama bu kez fiyatlar düşüyor. Alıp sattığımız maldan karı geçtik zarar bile ettiğimiz oluyor” dedi .
Kaynak: İHA