Töü Rektörü Oral: Üniversitemiz, Özal’ın Açtığı Ufukta Devam Etmek Üzere Kuruldu

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’nün düzenlediği iftar programında konuşan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, üniversilerinin sermaye ve sektörel bir amaçla kurulmadığını belirterek, “Türkiye’de özel üniversite kavramı olmadığı için biz vakıf üniversite olarak; Rahmetli Özal’ın açtığı ufukta devam etmek üzere kurulduk.

Biz de yola çıkarken bunun çok önemli olduğu bilincini taşıyoruz.” dedi Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’nün düzenlediği iftar programına Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, Yenişafak Gazetesi Ankara Haber Müdürü Kazım Canlan, Habertürk Gazetesi Ankara Haber Müdürü Erdal Şen, Anadolu Ajansı Görüntülü Haberler Müdürü Cemil Kartal, Bugün Gazetesi Ankara Haber Müdürü İrfan Galip Dumlu, ve bazı gazetelerin Ankara haber muhabirleri katıldı.

İftar programının ardından konuşan Turgut Özal Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, iyi bir üniversite olmanın önemine değindi. Üniversitelerin, toplum hayatının her alanında olması gerektiğini ifade eden Oral, “Üniversiteler, toplumun her kesimine karşı, sorumluluğu olan bir kurum olmalıdır. Bizde birçok şey de telakkiler değişti. Şimdiye kadar hep devlet eliyle yapılanlar son yıllarda vakıf üniversitelerindeki değişimle birlikte giderek farklılaşmaktadır. Biz de bir vakıf üniversitesi olarak diyoruz ki, eskiden üniversiteler kendi faaliyet alanlarını kendileri belirlerdi. Kendi değer yargılarını kendileri oluşturulurdu. Şimdiki algı, toplumun ihtiyacına göre, öyle gelişmeli ki toplum bu sisteme gidebilmeli.” diye konuştu.