Şehit Piyade Üsteğmen Hasırcıoğlu, Afyonkarahisar'da Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terörist saldırıda yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu, Afyonkarahisar'da toprağa verildi.

19 Haziran'da terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışmada yaralanan ve dün tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit olan Piyade üsteğmen Murat Hasırcıoğlu'nun cenazesi bugün Afyonkarahisar'a getirildi.

Şehit üsteğmen için İmaret Camisi'nde ikindi namazının ardından düzenlenen törene, şehit üsteğmenin eşi Ümran, 2,5 aylık kızı Deren, babası Mustafa ve annesi Hanife Hasırcıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Konya Jandarma Bölge Komutanı Namık Boran, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kamu kurum ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, Bakan Eroğlu ile Vali Balkanlıoğlu, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Mustafa Kaya'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Hasırcıoğlu'nun cenazesi Kocatepe Asri Mezarlığı'ndaki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.
Kaynak: AA