İrak’ta Türkmenlerin Üçüncü Millet Kabul Edilmesi Sevinçle Karşılandı

Irak Parlamentosunda Türkmenler'in Irak’ta üçüncü millet olarak kabul edilmesi Kerkük kentinde sevinçle karşılandı.

Kerkük’lü Türkmenler, geç gelen bu hak ile mutluluklarını sokaklarda kutladı.Irak’ın başkenti Bağdat’ta bulunan Parlamentoda alınan tarihi bir karar ile Türkmenler Irak’ta üçüncü etkin büyük millet olarak kabul edildi. Alınan bu karar Kerkük’te Türkmenleri sokağa döktü. Davul zurna çalıp halaylar eşliğinde oynadılar.Irak parlamentosunda Şii ve Sünni Türkmen Milletvekillerinin verdiği çaba sonunda hedefine ulaştı. Irak parlamentosunun aldığı bu karar Kerkük’te sevinçle karşılandı. Türkmen Bayrakları ile sokaklara çıkan Tükrmen vatandaşlar Kerkük sokaklarında tehlikeye aldırmayarak sevinçlerini kutladılar.Tarihi sevinci yaşamak için sokağa çıkan Mardin Gökkaya isimli Türkmen vatandaş, Türkmenler için Irak’ta tarihi bir gün olduğunu ifade etti.

Gökkaya, "Bu tarihi karar ile Irak’ta Turkmeneli bölgeleri icin haklar elde edilmiştir. Buda Türkmen milletvekillerimizin verdiği çabalarla oldu. Onlara teşekkür ediyoruz. Umuyoruz hep birlikte daha güzel işler yaparlar. Buradan tüm Türkmen halkını tebrik ediyorum." dedi.

Ömer Hüseyin Beyoğlu ise, alınan karar ile Türkmen şehitlerinin kanının yerde kalmadığı belirterek emeği geçenleri kutladığını ifade etti.