'Haydi Biraz Oynayalım' Oyuncak Tasarım Yarışması

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, "Oyuncaklar çocuğun toplum ve çevreyle ilişkilerini düzenleyen eğitim araçlarıdır" dedi.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin, "Haydi biraz oynayalım" adıyla eğitici oyuncak tasarım yarışması açmasını değerlendiren Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, “Bu yarışmada amaç, çocuk gelişimine etkisi olan eğitici oyuncakların tasarlanmasına; her yerde ve her zaman bulunabilecek malzemelerle, her ortamda oyuncak üretimine öncü olmaktır” dedi

Yarışmanın sloganının 'Çocuğa oyun yakışır' olduğunu anlatan Yakıncı, şunları söyledi: “Bir eğlence aracı gibi görülen oyuncak, çocuğun hayal dünyası ile gerçek dünyası arasında bir köprü işlevi görür. Oyun ve oyuncak, özellikle okul öncesi dönemde çocuğun çevresini tanıması için; duygu, düşünce ve hayallerini ifade edebilmesi için en etkili ve en uygun dildir. Oyuncaklar çocuğun toplum ve çevreyle ilişkilerini düzenleyen eğitim araçlarıdır. Oyuncaklar, gelişim basamakları boyunca çocuğun hareketlerine düzen getiren; zihinsel, bedensel, psiko-sosyal gelişmelerine yardımcı olan, hayal gücünü ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren oyun malzemeleridir.Yarışma yöntemini kullanıp insanlarda bir coşku oluşturarak onları eğitici oyuncak tasarlamaya yöneltmek, yarınlarımız olan çocuklarımıza sunulacak çok güzel bir hediye olacaktır. Bir çocuk doktoru ve diğer bir deyişle çocukların avukatı olarak çocuklara katkısı olacak bu projeyi üreten ve uygulayan herkese teşekkür ederim. Ellerine ve akıllarına sağlık." Yarışmaya ulaşım bağlantıları için www.haydibirazoynayalim.com.” adresinin aranabileceği belirtildi .
Kaynak: İHA