Evsiz Kalan Köse Ailesinin Evini Yapmak İçin Kimse Yokmu Derneği Yardım Başlattı

Samsun'da evleri tamamen yanan 4 çocuklu Köse ailesi, yeniden evlerine kavuşması için Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla hayırseverlerden yardım bekliyor.

Günlük ihtiyaçları dernekçe karşılanan aileye yeni bir ev yapılması için hayırsever desteği bekleniyor. Tekkeköy ilçesinde yaklaşık 20 gün önce evleri yanan ve yaşamlarını çadırda sürdürmeye çalışan 4 çocuklu Servet Köse (38) ve ailesine Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi yardım eli uzattı.

Günlük ihtiyaçlarını karşılayan dernek, Köse ailesine yeni bir ev yapabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor. Tekkeköy'e bağlı Kerpiçli köyünde oturan Köse ailesinin evi yaklaşık 20 gün önce elektrik kontağından çıkan yangın sebebiyle tamamen kül oldu. 4 çocuğuyla birlikte evde olan Ayşe Köse (26) ve eşi Servet Köse, tamamen kül olan evlerinin bahçesine kurdukları çadırla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ailenin durumu köy sakinlerince Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi'ne bildirilmesinin ardından gönüllüler ihtiyaçların ve durumun tespiti için Servet Köse'nin yanına gitti. Dernek ilk olarak yiyecek, giyim ve temizlik malzemelerinin teminini gerçekleştirdi. Dernek aileye yeni bir ev yapılması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

EŞYALARI DA VERİLECEK
Aileye yardım götüren ekibin başında olan Kimse Yok mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldız, "Köse ailesinin durumuyla ilgili bize bilgi gelir gelmez gönüllülerimizle tespit için bölgeye geldik. Ailenin evinin tamamen yandığını ve 4 çocuğuyla yaşamlarını çadırda sürdürdüklerini gördük. İlk olarak günlük ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Aileye bir ev yapacağız, bunun için de hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Makbuz karşılığında bağış yapmak isteyen hayırseverlerimiz derneğimizi arayabilir veya Servet Köse adına Asya Katılım Bankası TL Hesap No: 1061669-1 hesaba bağış yapabilirler. Toplanan yardımlarla mübarek Ramazan ayı bitmeden dernek olarak aileye ev yapılmasının ardından eşya yardımında da bulunacağız." dedi.

Baba Servet Köse ise yangının ardından kötü günler yaşadıklarını belirterek, "Birden bire 4 çocuğum ve eşimle açıkta kaldık. Ne yapacağımızı bilemedik. Kurduğumuz bir çadırda yaşamımızı sürdürüyoruz. Kimse Yok mu Derneği'nden Allah razı olsun. İhtiyaçlarımızı temin etti. Şimdi bir ev yapmak istiyorlar. Bunun için hayırseverlerimizin derneğe başvurmasını istiyoruz." dedi.

Anne Ayşe Köse ise çocuklarını okutmak istediğini belirterek, "Okul sezonu açılıyor. Biz böyle açıkta kaldık. Bir an evvel bir eve geçip, hayatımızın normale dönmesini istiyorum. Çocuklarımın diğer çocuklar gibi sağlıklı bir yerde kalıp, derslerine çalışmasını arzuluyorum. Allah böyle bir olayı kimseye yaşatmasın. Hiçbir eşyamız kalmadı. Kimse Yok mu Derneği'ne bizim yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum." diye konuştu .