Lice Şehidi İzmir'de Kürtçe Ağırlarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında menfeze koyulmuş patlayacının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 22 yaşındaki Mardinli Astsubay Selman Aksu, İzmir'de Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze namazı sırasında şehidin annesi Şerin Aksu, oğluna ait şapkayı bir an olsun elinden bırakmadı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan anne Şerin ve teyzesi Emine Aksu, Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.Şehit Astsubay Aksu için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin babası Hayrettin Aksu, taziyeleri kabul etti. Aksu'nun, başsağlığı dileyen komutanlara uzun uzun sarıldığı görüldü.

Şehidin annesi Şerin, oğulları Şükrü, Mehmet, Mustafa, Murat ve evin tek kızı Emine Aksu, kardeşlerinin cenaze töreninde yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Cenaze töreni boyunca acılı anne Aksu, oğlunun şapkasını bir an olsun elinden bırakmayarak teselli bulmaya çalıştı. Cenaze namazı sırasında fenalaşan anneye, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin teyzesi Emine Aksu da yeğeninin fotoğrafını elinden bırakmadı. Cenaze namazınan önce Türk bayrağına sarılı tabutun önüne giden anne Şerin Aksu, teyze Emine Aksu ve diğer aile fertleri, tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Teyze Aksu'nun, "İçim yanıyor. Çiğerimin bir parçası gitti." dediği duyuldu. Daha sonra İzmir İl Müftüsü Vekili İlyas Öztürk tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Ardından top arabasına koyulan şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının selamlama töreninin ardından Kadifekale Şehitliği'ne götürülerek defnedildi. Teyzesi Fatma Aksu, tabutun arkasından el salladı ve asker selamı verdi.Törene AK Parti milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli ve Hamza Dağ, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, askerî yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da çelenk gönderdi .