Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Ergenlik Semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit İlçe Müftülüğüne bağlı resmi kız kuran kurslarında ergenlik sorunları ve sağlıklı beslenme ile ilgili seminerler veriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, seminerlerde, Kaliteli Yaşam için yapılması gerekenler, gelişim döneminde sporun önemi gibi konuların ele alındığı bildirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü ile Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği seminerlerin, gençlerin ergenlik döneminde görülen sorunlarına çözüm bulunması, sağlıklı ve mutlu bir genç kuşağın yetişmesine katkı sağlanması amacıyla verildiği belirtildi.

Açıklamada, ergenlik ve sağlıklı beslenme seminerleri adı altında verilen eğitimlerde, çocukluktan gençlik dönemine adım atan öğrencilerin, bu geçiş dönemini sağlıklı ve mutlu bir şekilde aşmasının hedeflendiği kaydedildi.

Seminerlerde, öğrencilerin ergenlik döneminde fiziksel değişim, derinin yapısı, cilt ve saç sağlığı, hijyen ve sağlık, sağlıklı olmak ve Kaliteli Yaşam için yapılması gerekenler, sağlıklı beslenme, gelişim döneminde sporun önemi konularında bilgilenmeleri sağlanıyor.

Seminerde ayrıca, gençlerin kendilerini her türlü kötü alışkanlıktan korunması amacıyla yapılması gerekenler anlatıldı.

Muhabir: Metin Girgin

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA