Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Kendimizi daha rahat ifade ettiğimiz, kültürümüzü, dilimizi, inançlarımızı daha rahat ifade ettiğimiz bir noktaya geldik'' dedi.

Bakan Yılmaz, Ağrı merkeze bağlı Arakonak köyünde, KÖYDES projesi kapsamında asfalt yapım çalışması yapılan yolda incelemelerde bulundu.

Köy sakinleriyle bir araya gelen Bakan Yılmaz, Muhtar Cemil Savaş'tan köyün sorunları hakkında bilgi aldı.

Çocuklarla da sohbet eden Yılmaz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan ile bir süre görüştü.

AK Parti Ağrı İl Başkanlığı'nda partililere hitap eden, Doğu'nun bir insanı olarak eskiden insanların doğru düzgün bazı şeyleri telaffuz dahi edemediğini, 2-3 kişinin bir araya gelip, bir meseleyi doğru düzgün konuşamadığını dile getirdi.

Korkunun daha çok egemen olduğu bir ortamdayken, bugün çok farklı bir yere gelindiğini ifade eden Yılmaz, ''Belli sorunlarımız, belli sıkıntılarımız var. Ama 10-15 yıl öncesine göre çok şükür kendinden daha emin, daha özgürce yaşadığımız bir bölge haline geldik. Kendimizi daha rahat ifade ettiğimiz, kültürümüzü, dilimizi, inançlarımızı daha rahat ifade ettiğimiz bir noktaya geldik'' diye konuştu.

Bir lokantada Ağrı Valiliği tarafından verilen iftar yemeğine katılan Yılmaz, daha sonra, Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek, istek ve sorunlarını dinledi.

Bir kahvede vatandaşlarla birlikte çay içen Bakan Yılmaz, Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Bedrettin Taştan ile bir süre sohbet etti.

Bakan Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir'den küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısı hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA