Bdp'li Esat Canan: Kürtler Ortadoğu'nun En Önemli Aktörü

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "Başbakan Kürtlerin Ortadoğu'nun en önemli aktörü olduğunu bilmesi ve buna göre bir politika belirlemesine ihtiyaç vardır." dedi.

Hakkari Belediyesi sivil toplum örgütü temsilcileri, bazı mahalle muhtarları ve basın mensuplarına bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğine BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, "Kentteki birlik ve beraberliğin pekişmesi için bundan sonra da bu tür adımları atmaya devam edeceklerini." söyledi.

İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Sayın Başbakan Erdoğan'ın Kürtlerin bütün alanlardaki kazanımlarına göz diktiğini ve bunu ortadan kaldırmak için sürekli saldırdığını söyledi.

Suriye'deki gelişmelere dikkat çeken Canan, "Sayın Başbakanın söylemlerine hepiniz şahit oluyorsunuz. Suriye Kürtlerine karşı yaptığı açıklamalar ortada. Başbakan 'Suriye'deki Kürtlerin oluşumuna müdahale ederiz' diyor. Sayın Başbakan 80 yıldır devam eden ve kendi kafasının arkasındaki gerçek zihniyetini ortaya koyuyor. Şimdiye kadar Kürt meselesini PKK'nin silahlı mücadelesi var diye çözmek istemediğini söylüyordu. Oysa Suriye'de PYD'nin elinde ne bir silah ne de şiddet var. Ama başbakan buna da karşı çıkıyor. Başbakan Kürtlerin Ortadoğu'nun en önemli aktörü olduğunu bilmesi ve buna göre bir politika belirlemesine ihtiyaç vardır. Bu saldırıların karşısında Kürt halkıda demokratik haklarını savunmalıdır." şeklinde konuştu