Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i Tebrik Etti

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i kente yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ortak Akıl Platformu'nda Kent Konseyine katılan Şeker, burada kentin sorunlarını başlıklar halinde gündeme getirdi.

Güzelbey'in Gaziantep'in kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak için önemli bir atak yaptığını ve bunda da başarılı olduğunu ifade eden Şeker, ''Bir şehrin geçmişi, ekonomisi, yazarı-çizeri olmazsa o kent başarılı olamaz. Birçok belediyeler önceliğini para kazanmaya ayırıyor. Ama Asım Bey, Gaziantep'in tarihi ve kültürünü gün yüzüne çıkarmayı başardı. Bu anlamda kendisini tebrik ediyorum'' dedi.

Belediyelerin kentin değişik bölgelerinde gençlik merkezleri kurduğunu, bunun çok güzel olduğunu aktaran Şeker, ancak bunların tek tek elde toplanması gerektiğini, vurgulayarak, ''Örneğin Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olabilir. Eğitim konusunda yurt dışında başarılı olan ülkelerin eğitimine bakılabilir. Oralardan örnekler alınabilir''diye konuştu.

Vali Erdal Ata'nın eğitime bakış açısının ve attığı adımın doğru olduğuna da değinen Şeker, ancak bunun semeresinin 10 yıl sonra alınabileceğini dile getirdi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici de Gaziantep'in eğitim alanındaki başarısızlığın birinci gündem maddeleri olduğunu, konsey olarak eğitimi büyük önem verdiklerini bildirdi.

Gaziantep'e neler yapılabilir çabası içinde olduklarını dile getiren Binici, şunları kaydetti:

''Yaşadığımız toplumda çevre ve insan faktörünü biliyoruz. Her alanda kendimizi sorgulamalıyız. Ama eğitim alanında daha çok sorgulamalıyız. Gaziantep için her kurum ve kişi kendini sorgulamalı. Geçen sene bir hamle başlatıldı. Bu sene devam ediyor. Ama daha öncelerden teşhis yanlış konulmuş. Hep birlikte el ele verip sorunları çözmemiz gerekiyor. Gaziantep nasıl sanayide, kültürel ve tarihi yapıları ortaya çıkarmada başarılı olduysa eğitimde de bunu başaracaktır. Biz kent konsey olarak bunu gündemimize aldık.''

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise CHP olarak çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini kaydetti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA