CHP'li Eski Bakan Mahmut Türkmenoğlu Ölümünün Birinci Yılında Anılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümrük ve Tekel eski bakanlarından Mahmut Türkmenoğlu, ölümünün birinci yıl dönümünde Urla'ya bağlı Bademler Köyü'nde anılacak.

Aynı zamanda kırsal ve köylü kalkınmasının lideri olarak bilinen Türkmenoğlu için düzenlenen anma töreni yarın (26 Temmuz 2012-Perşembe), saat 17.00'de, Bademler Köy Mezarlığı'nda başlayacak. Saat 18.00'de, Türkmenoğlu'nun Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ndeki büstü başında da bir anma programı gerçekleştirilecek.

Türkmenoğlu'nun sevenleri, saat 19.00’da ise kooperatif tesislerinde gerçekleşecek, 'Köylümüz Mahmut Abi, köylü önderi ve kooperatif önderi Mahmut Bey, Bakanımız Mahmut Türkmenoğlu' başlıklı söyleşide biraraya gelecek. Sevenleri, bu söyleşide Türkmenoğlu’nu anlatacak, dinleyicilerle anılarını paylaşacak.

Bademler Köyü Tarımsal Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yapacağı anma programına, çok sayıda siyasetçi ve kooperatif temsilcisinin katılması bekleniyor. Kooperatif başkanı Mehmet Sever, "Köy-koopün ve kooperatifimizin kurucusu, önderimiz Mahmut Türkmenoğlu’nu anarak, onun kalkınma ve önderlik mücadelesini anlatmaya, bıraktığı eserlerin ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Onun hizmetleri ve öngörüleri sadece dönemi değil, bu günleri de öngördüğünü hayretle ve onurla izliyoruz. Tüm sevenlerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bademler Köyü Tarımsal Kooperatifi'nin 50. yılı ve anma programının genel sekreteri ve İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Seyfettin Şen de, Türmenoğlu'nun köylerde kalkınma hamlesini başlatan ilk kişilerden biri olduğunu vurgulayarak, şu çağrıda bulundu: "20 yıldır sosyal demokrasi, köylü kalkınma simgesinden yoksundur. Onun mücadelesini ve eserlerini, fikirlerini, ne kadar yaşatırsak Türk Köylüsüne, Türk Kooperatifçiliğine ve Türk Sosyal Demokrasi anlayışına o kadar hizmet etmiş sayacağız. Önderimiz Mahmut Türkmenoğlu için düzenlediğimiz anma programına tüm sevenlerini davet ediyoruz. "
Kaynak: İHA