Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar : Hormonlu ekonomiler iflas etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi'nce düzenlenen iftar programına katıldı.

Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen iftarda konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, MÜSİAD üyesi işadamları ve sanayicilerin Türkiye'de çok ciddi hizmetler yürüttüğünü ve büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, derneğin çalışmaların artarak devam etmesini diledi.

İslam dünyasının 1,5 milyarlık insan yapısıyla bugün dünyaya verdiği fotoğrafa ise layık olmadığını ifade eden Bayraktar, ''Başımızı iki elimizi arasına koyarak düşünmeliyiz. İslam'ın ruhunu, özünü, bize verdiği mesajı, Allah'ın gönderdiği Kuran'ı çok iyi kavrayarak, çok çalışarak hem İslam alemine, hem dünyaya huzur ve refah getirmek için çok daha fazla çalışmak zorundayız'' diye konuştu.

Bayraktar, Suriye'de her gün yüzlerce insanın ölümü ile Burma'da, Arakan'da çocukların katledilmesine ilgisiz kalamayacaklarını belirterek, ''Siyasi irade olarak Türkiye'yi geliştirmek ve komşularımızın refahı için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti insanlarının, Türk insanının hizmetkarıyız. Ülke insanının mutluluğuna, refahına talibiz'' dedi.

-''Artık hormonlu ekonomiler iflas etti''-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım da MÜSİAD'ın kurulduğu günden bu yana ülkenin kalkınması ve gelişmesi için önemli çalışmalar yürüttüğünü, son birkaç yıldır da küresel mali krizde, MÜSİAD ve benzeri kuruluşların Türkiye'nin kriz ortamından en az şekilde etkilenmesi ve yoluna devam etmesi için büyük gayret gösterdiğini söyledi.

Dünyada kuralların yeniden yazıldığını, ekonomik sistemin yeniden şekillendiğini ve insanı odak almayan yönetimlerin ayakta kalmakta zorlandığını dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin ise son 10 yılda insan odaklı hizmetlerle çok önemli mesafe kat ettiğini söyledi.

''Artık hormonlu ekonomiler, şişirilen ekonomiler iflas etti. Birçok ülke ayakta kalmaya çalışıyor'' diyen Yıldırım, Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyindeki tüm ülkelerin de geleceğe yönelik büyük bir karamsarlık yaşadığını, bu ülkelerde büyük bir belirsizliğin söz konusu olduğunu kaydetti.

Yıldırım, bu ortam içinde herkesin Türkiye'ye gıptayla baktığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye sadece 75 milyon vatandaşının medarı iftiharı değil, bölge ülkelerinin geleceği için de teminattır. Türkiye günden güne yatırım yapılması en cazip, en verimli ülkeler arasında fark ediliyor. Tek sihirli cümle; güven ve istikrardır. Türkiye son 9 yılda sağladığı güven ve istikrarla bu duruma gelmiştir. Bugün artık 2023'e plan yapan bir Türkiye'yi konuşuyoruz. Türkiye'nin tarihe, bölgeye sorumluluğu var. Bu sorumluluğu yerine getirecek elbette bu büyük millettir.''

Türkiye'nin elde ettiği güven ve istikrarla gününü devam ettirmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, ''Kim iktidarda olursa olsun, ihtiyacımız olan tek şey güçlü siyasi yönetimdir. Bunu başarırsak, değil 2023, 2035, 2050'lerin de planlarını, programlarını yapabiliriz'' dedi.

Yıldırım, dünyada geleceğin 30-50 yıl tahinlerini yapan otoritelerin ilk beş ülke arasında Türkiye'yi saydığını ifade ederek, Türkiye'nin marka değerinin de 3'te 1 oranında artığını söyledi.

Yıldırım, kentsel dönüşüme yönelik yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi vererek, MÜSİAD'ın da bu çalışmalara katkı sağlamasını istedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da Türk insanı olarak kendi ülkesinin yanı sıra Somali, Suriye, Myanmar ve Arakan'da yaşayan halklar için de esenlik ve barış adına neler yapılabileceğini düşünmek durumunda olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin, istikrarında ve ekonomisinde son 10 yılda çok önemli kazanımlar sağlandığını da vurgulayan Olpak, ''Rehavete kapılmamalıyız. MÜSİAD olarak yurdışındaki etkinliği artırma çalışmalarımızı da sürdürüyoruz'' dedi.

Bakanlar Yıldırım ve Bayraktar'a MÜSİAD Genel Başkanı Olpak tarafından plaket verildi, derneğin İzmir'deki yeni üyelerine rozet takıldı.

İftar programına katkı sağlayan sponsorlara da şilt verildi.

Muhabir: Seyhan Kurtman/Senem Yazıcı

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA