Yalova Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne Yeni Bina

Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne 24 derslikli yeni bir bina yapılacağını söyledi


İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, gazetecilere yaptığı açıklamada 16 derslikten oluşan anaokulunun yapımı için ödeneğin çıktığını kaydetti.

Ödeneğin, Yalova Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin bahçesinde bir binanın kurulması için verildiğini dile getiren Müdür Yurtman, ''Kız Meslek Lisesi'nin olduğu kısımda anaokulu yapımı çıktı. Fakat buranın arsası yok. Kız Meslek'in oraya o dev gibi binayı yaptığın zaman öğrencilerin girecekleri yer kalmıyor. Biz de bunun üzerine yeni bir arayışa girdik'' dedi.

Yurtman, gelen ödenek ile Yalova Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne başka bir yerde bina yapılacağını belirterek şöyle konuştu:

''Çiftlikköy'de hastanenin karşısında boş bir yer var. Oraya müstakil bir kız meslek lisesi binası yapacağız. Bu konuyu Vali Hanım ile görüştük. 16 dersliği 24'e dersliğe çıkarıyoruz. En kısa zamanda da çalışmaların başlaması için çabalıyoruz.''

Muhabir: Erhan Erdoğan/Tarık Üzgün

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Kaynak: AA