Başkentli Çocuklar, Gezici Tiyatro Otobüsü'nü Sevdi

Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği geleneksel ramazan eğlencelerinde Gezici Tiyatro Otobüsü çocuklardan ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, geleneksel ramazan eğlenceleri Gençlik Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları tarafından hayata geçirilen Gezici Tiyatro Otobüsü'nün sahnesi önünde toplanan Ankaralılar her akşam temaşa sanatının en güzel örneklerine tanıklık ediyor. Kukla, Karagöz-Hacivat, gölge oyunu, meddahlık ve orta oyunuyla tiyatrocular, izleyicinin karşısına yeni gösterilerle çıkıyor.

Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler öncülüğünde kukla ve Karagöz-Hacivat ustalarından oluşan 7 kişilik ekip, eğitici gösterileriyle saat 21.15'ten 22.30'a kadar çocukları eğlendiriyor. İnteraktif şekilde devam eden gösterilerde çocuklarda sahneye çıkarak oyuna katılıyor.

Günde yaklaşık bin 500 kişiye gösteri yaptıklarını dile getiren İkiler, bu sanatı ustalarından devralıp devam ettirdiklerini, 18 yıldır aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Ramazan Bayramı'ndan sonra Gezici Tiyatro Otobüsü ile civar köylere gideceklerini müjdeleyen İkiler, ''Bu eğlenceyi çocukların ayağına götüreceğiz. Ankara'da tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın istiyoruz. 20 köye gitmeyi hedefliyoruz. Gideceğimiz köylere civardan da çocukları taşıyacağız ve neredeyse 40-50 köye ulaşmış olacağız'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Eda Ay
Kaynak: AA