Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen Açıklaması

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından bir olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini belirtti.

Çimen, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bireyin günlük yaşamındaki en büyük yardımcısı ve başvuru kaynağı olan medyanın, meslek ahlakından ödün vermeden yayın yapması, bulundukları bölgenin huzuru ve gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

''Bu sebepledir ki basın özgürlüğü anayasamızın 28. maddesinde, 'basın hürdür, sansür edilemez' hükmü ile anayasal güvence altına alınmıştır. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Gümüşhane'mizde basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu vesile ile ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete ve medya, yaygın gazete ve ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''
Kaynak: AA