O profesör tahliyesinin ardından ilk kez konuştu

KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı tahliye olmasının ardından il kez bir canlı yayın programına katıldı.

CNN TÜRK'te Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular ' programına canlı yayın konuğu olan Prof.Dr. Büşra Ersanlı neden tutuklandığına anlam veremediğini söyledi.
'Zihinsel şiddete uğradım ' diyen Büşra Ersanlı, 'Bu kadar gencin ölmesine karşı sorumluluk duyuyorum. Kürtlere hak verme cesaretini en çok AKP gösterdi. Ancak vermiştir de diyemiyorum ' dedi.

BDP'nin siyaset akademisinde sadece ders verdiğini ifade eden Ersanlı, gözaltına alınış sürecini de şu sözlerle açıkladı.

BENDEN NİYE BU KADAR NEFRET EDİYORLAR?

' Beni Datça'da gözaltına aldılar. Sonra Dalaman'dan uçakla İstanbul Vatan Emniyete getirildim. Yolda 'Acaba kim benden bu kadar nefret ediyor?' diye düşündüm ama yanıtını bulamadım. İstanbul Emniyeti'nde bana iyi davrandılar. 'Hocam siz bizim için çok kıymetlisiniz' dediler. Saygı duyduklarını gösterdiler. Hemen eve giderim diye düşünmedim. Acaba kim benden bu kadar nefret ediyor diye çok düşündüm ama yanıtını bulamadım."

BEYAZ GAZETE