Antakya Belediye Başkanı Savaş, İcraatlarını Anlattı

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri ile bir araya gelerek, 40 aylık hizmetleri ve ilerleyen süreçte planlanan projeleri anlattı.

Savaş, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, 40 aylık hizmet döneminde yağmur suyundan, içme suyuna ve kanalizasyona kadar Antakya'da toplam 233 kilometre altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu oranda bir altyapı hizmetinin Antakya Belediyesi tarihi için bir rekor olduğunu belirten Savaş, altyapı konusunda akılcı, kalıcı ve planlı hizmetler yaptıklarını ifade etti.

Savaş, kentin yüzde 95 oranında altyapı sorununu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşadıklarını belirterek, ''Çevre düzenleme çalışmaları da hızla sürüyor. Başta ana arterler olmak üzere şehrin tüm cadde ve sokaklarının parke, asfalt, kaldırım, kavşak, ağaçlandırma ve yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Bugüne dek 1 milyon metre kare gibi rekor düzeyde parke taşı döşemesi yaptıklarını belirten Savaş, şöyle devam etti:

''Yıl sonuna kadar hedefimiz bu rakamı 1 milyon 250 bin metre kareye ulaştırmak. Bir taraftan da asfaltlama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yaz sonuna kadar ihtiyaç olan her bölgenin asfaltlaması ve parke taşı döşemesini tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 3,5 kilo metre uzunluğundaki Antakya-Harbiye içme suyu isale hattını yeniledik. Serinyol su terfi istasyonuna 4 jeneratör montesi sağlayarak elektrik dolayısıyla su kesintilerinin önüne geçmiş olduk. Asi Nehri'ni ıslah çalışmalarıyla, çevre düzenlemesiyle, köprüleriyle, peyzaj çalışmalarıyla hak ettiği görünüme kavuşturduk. Asi Nehri Antakya ile hemşehrilerimizle küstü, yaptığımız çalışmalarla Asi'yi Antakya ile barıştırdık. 48 parkımızı modernize ettik, 23 yeni park yaptık. Atatürk Caddesi üzerindeki otopark problemini de çözecek Antakya Mahfeli tesisinin bodrum katında 450 araçlık otopark, zemin katının ön kısmında iş yerleri için bin 200 metre kare genişliğinde alan, üst zeminde insanlarımızın rahatça oturup, hoşça vakit geçirebilecekleri ve dinlenebilecekleri kafeterya, kültürel etkinlikler için sergi ve konferans salonlarının bulunacağı sosyal donatılar yer alacaktır''

Savaş, görev süreleri boyunca hesap verebilen, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi.

Muhabir: Salim Taş

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA