İstanbul'un Halkalı Semtinde Askeri Personel Taşıyan Servis Otobüsüne Yönelik Bombalı Saldırıda Eşi İle 5 Arkadaşını Kaybeden Emel Boşnak konuştu

Oktay Özden - İstanbul'un Halkalı semtinde 6 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıdan yaralı kurtulan Serap Karaağaç'ın, olaydan 2 yıl sonra aynı gün Eskişehir'de dünyaya getirdiği üçüz bebekler, o gün hayatını kaybedenlerin yakınları, ''Allah 6 kişiyi aldı, ikişer kalpli üç tane yeni can, hayat, umut verdi'' dedi.

Karaağaç ailesini Eskişehir'deki evlerinde ziyaret eden şehit eşi Emel Boşnak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Haziran 2010 tarihinde Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda eşi Uzman Çavuş Mehmet Boşnak ile 5 arkadaşının şehit olduğunu anımsattı.

Boşnak, aynı bombalı saldırıdan yaralı kurtulan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda sivil memur olan arkadaşı Serap Karaağaç'ın, olaydan 2 yıl sonra dünyaya getirdiği üçüzlerin kendilerini sevindirdiğini, bunun üzerine çocukları Berkay ve Begüm'le birlikte Samsun'dan Eskişehir'e geldiğini söyledi.

Üçüzlerin, kendileri için ''yeniden hayat'' anlamı taşıdığını belirten Boşnak, ''Özellikle üçüzlerden Sedef Nil'e baktığım zaman eşim ve aynı saldırıda şehit olan asker kızı Buse'yi, Ali Sinan ile Murathan'a baktığımda da diğer şehit arkadaşları görüyorum. Sanki her birinde iki tane kalp var. Allah 6 kişiyi aldı, ikişer kalpli üç tane yeni can, hayat, umut verdi. İnşallah, vatana da hayırlı evlat verdi'' dedi.

-''Allah, onların yerine bize çok güzel canlar, çok tatlı umutlar verdi''-

Boşnak, arkadaşının dünyaya getirdiği üçüzlerin doğumunun olay gününe denk gelmesinin ise farklı bir heyecan olduğunu ifade ederek, ''Sevinç mi, hüzün mü anlayamadık ama hepsini bir arada yaşadık. Üçüzlerden kız bebeğin esmer olması beni çok etkiledi. Çünkü, eşimde esmerdi. Allah, onların yerlerine bize çok güzel canlar, çok tatlı umutlar verdi'' diye konuştu.

Şehit eşinin olay tarihinde 15 yıllık asker olduğunu kaydeden Boşnak, şunları söyledi:

''Eşim işe gittikten 15 dakika sonra arkadaşım aradı ve patlama olduğunu söyledi.

Panikle dışarıya çıktım, bir bayan arkadaşın arabasına bindim. Nizamiyeden aşağıya doğru inerken, olay yerini görüp kendimi aşağıya atmışım. Eşimi Bakırköy Araştırma Hastanesi'ne kaldırmışlar. 4 gün hayat mücadelesi verdi. Ardından beyin ölümü gerçekleşti ve şehit oldu. İki çocukla hayata tutunmaya çalıştık. İlk sene çok zordu, yavaş yavaş alışıyoruz.''

Boşnak, dostluklarının yıllardır sürdüğü Karaağaç ailesiyle hiç ayrılmayacaklarını vurguladı.

Çocuk sahibi olmak için 9 yıllık eşi Hüseyin Karaağaç ile birlikte İstanbul'da özel bir tüp bebek merkezinde tedavi gördükten sonra mutlu sonuca ulaşan Serap Karaağaç da, arkadaşı Boşnak ile 2 yıl sonra tekrar buluşmanın sevincini yaşadığını dile getirdi. Karaağaç, ''Şu anda mutluluğu paylaşıyoruz. İnşallah, dostluğumuz ebediyen sürecek'' ifadesini kullandı.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA