Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Soyaslan Açıklaması

Beyazay Derneği Kütahya Şubeleri Onursal Başkanı Ali Rıza Soyaslan, yeni anayasa çalışmalarında ''özürlü'' ibaresi yerine ''engelli'' ibaresi getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Soyaslan, Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı'nın Yaz Okulunu ziyaret ederek, okula katılan lise öğrencilerine, engellilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özürlüler Kanunu'nda, özürlünün, ''doğuştan ve sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi'' diye tanımlandığını belirten Soyaslan, şöyle konuştu:

''Görüldüğü gibi kanun herhangi bir nedenle değişik uzuvlarını kaybeden insan için 'özürlü' kelimesini kullanıyor. Yeni anayasa çalışmalarında 'özürlü' ibaresi yerine 'engelli' ibaresi getirilmeli. Bu vesileyle kurumlarda yer alan 'özürlü' tanımlamasının 'engelli' olarak değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. Bu değişiklikle ilgili bilgilendirmemizi TBMM Özürlüler Komisyonunda bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'ya yapacağız. Artık engellilerimize sakat, özürlü gibi tanımlamalarda bulunulmasın.''

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA