Sağlık Bakanlığı'ndan Simav Devlet Hastanesi'ne 600 Bin Liralık Ödenek Desteği

Sağlık Bakanlığı'nın Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nde bazı birimlerde ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların satın alınabilmesi amacıyla 600 bin lira ödenek sağlaması ilçe halkını sevindirdi.

AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Sağlık Bakanlığından sağlanan 600 bin liralık ödenek için Maliye Bakan Yardımcısı hemşerisi Abdullah Erdem Cantimur başta olmak üzere Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu, İdris Bal, Soner Aksoy ve Hasan Fehmi Kinay’ın katkıları bulunduğunu ve kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığından sağlanan 600 bin liralık ödenekle iki renkli ultrason cihazı, seyyar solunum cihazı, iki duyum ölçüm cihazı, kapalı ameliyatlarda kullanılan bilgisayar destekli kameralı sistem, 6 diyaliz makinesi ve seyyar diyaliz cihazı satın alınacağını ifade eden Yağcı, “Söz konusu ödenek Simav Malmüdürlüğümüzün hesabına yattı. Hastane yönetimi yakında ihaleye çıkacak. Alınacak cihazlar yakın bir süreçte vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Yağcı, AK Parti olarak sağlık alanında ilçede hiçbir sıkıntının yaşanmaması için çaba sarf ettiklerini ve bundan sonra da bu tür hizmetleri halkın hizmetine sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA