Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin Ödül Töreni ve Karikatür Sergisi

Çorum Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen 4. Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatüristler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki ödül törenine Vali Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, daire müdürleri ve sanatseverler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Çorum Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen yarışmaya olan ilginin her geçen yıl daha da arttığını söyledi.

Yarışmaya 161 çizerin 327 karikatürle katıldığını açıklayan Erzen, “Düzenlediğimiz yarışmalarla Çorum’da kültür ve sanata katkıda buluyoruz. 'En Güzel Çorum Fotoğrafı', 'En Güzel Haber Fotoğrafı', 'Mahmut Tunaboylu Öykü' ve çeşitli temalardaki karikatür yarışmalarımız bu desteğin somut örnekleridir. Cemiyetimizin sanatın güçlü damarlarından biri olan karikatüre verdiği destek bu anlamda önemli ve kayda değerdir. Çorum Belediyesi'nin katkıları ile düzenlediğimiz karikatür yarışmamız bu yıl da ülke genelinde büyük ilgi gördü. Ülkemizin çeşitli illerinden karikatüristler, çizgi heveslileri yarışmamıza katıldılar ve çizgileri ile ufkumuzu açtılar” dedi.

Yarışma birincisi Bursalı Karikatürist Halit Kurtulmuş’un ödülünü Vali Nurullah Çakır, yarışmaya İstanbul’dan katılan ve üçüncü olan Mahmut Akgün’ün ödülünü Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, törene katılamayan Engin Selçuk’un ödülünü Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sadık Örgel’e verirken, ‘Tebeşir Dergisi’ ödülüne layık görülen Çorumlu karikatürist Umut Ata Uğraş’ın plaketini Ekin Özeskici, ‘Tebeşir Karikatür Grubu’ özel ödülünü kazanan Sinop’tan Melek Köroğlu’nun plaketini ise Bilge Boyraz aldı. Özel ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer verdi .
Kaynak: İHA