Belediye Başkanından Dayak Yediğini İddia Eden Demiryürek Savcılık’ta

Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce Kasabasında Belediye Başkanı tarafından darp edildiğini iddia eden Sevim Demiryürek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

62 yaşındaki Sevim Demiryürek, kendi bahçesinde hayvan otlatırken, Güllüce Belediye Başkanı Erdal Koç tarafından darp edildiğini öne sürdü. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Demiryürek, “Bahçeme danalarımı otlatmaya gittim. Akşam saat 19.00 sularıydı. Normalde o hiç gelmezdi ama geldi. Bahçe benim olmasına rağmen bana, ‘benim bahçem’ dedi ve kafama iki defa sopayla vurdu ve sopayı kafamda kırdı.

Onun vurmasıyla yere düştüm. Düşmemle bana hem küfür ediyor hem vuruyordu. 20 değnek vurdu, bir vurduğu yere bir daha vurdu. ‘İmdat’ diye bağırdım fakat kimse yardıma gelmedi. Belediye Başkanının yanında 10 yaşında torunu da vardı ama yardım etmedi. Sonra oğlum yetişti. 2 yıl önce de böyle bir şey başımıza geldi. Yine beni darp etmişti ama o zaman kimseye başvurmamıştık. Yine o yıllarda eşimi de darp etmişti. Biz olaydan sonra muhtarın yanına gittik. Akşam biz eve geldik arkasından Jandarma geldi. Bizim şikayet etmemiz gerekirken o bizi şikayet etmiş. Bu adam bize yıllardır zulüm yapıyor.” dedi.

Demiryürek, olaydan sonraki günlerde, Belediye Başkanı Erdal Koç’un, Güllüce Belediyesi’nden geçen araçlara kendilerini almamaları konusunda şoförlere talimat verdiğini de iddia etti. Demiryürek, kafasında 10 dikiş olduğunu, kolunda, sırtında ve bacağında morluklar bulunduğunu ve Bünyan Devlet Hastanesi’nden kendisine verilen raporda ‘hayati tehlikesi olabilir’ ibaresinin bulunduğunu da ifade etti.

Güllüce Belediye Başkanı Erdal Koç ise, “Hiçbir konuştuğunun aslı yok. Zaten mahkemedeyiz, olayın ne olduğuna mahkeme karar verecek. Zaten siz gazeteciler de tüm yalancısınız. Hiçbir şeyi doğru yazdığınızı görmedim” dedi.

Koç, Demiryürek’in kolundaki morlukların nedeni ile ilgili olarak ise, “Nedenini gelin yerinde öğrenin” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA