Başiskele Belediyesi, Gençlerden Oluşan Orkestra Kuracak

Başiskele Belediyesi, 12-20 yaş arasındaki gençlerden oluşan orkestra kuracak.

Başiskele Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kurulacak orkestranın, müziğe ilgisi olan, vokal yapan ya da herhangi bir enstrüman kullanan gençlere destek olmayı amaçladığı kaydedildi.

Vokal ve enstrüman dalındaki yarışmalara il genelinde başvuruların yapılması beklendiği ifade edilen açıklamada, başvuruların devam ettiği, ilgili sürenin dolmasının ardından elemelerin 2 gün süreceği belirtildi.

Başiskele'nin orkestrasını kurmak üzere hazırlanan seçim kurulunda, Fırat Nadir Bilgin, Furkan Kayaoğlu ve Aziz Kurt'un yer aldığı kaydedilen açıklamada, ''Elemeler sonucunda gerçekleşecek olan ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz verecek. Yarışma sonrasında seçilen grup ile müzik öğretmeni Fırat Nadir Bilgin tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmalar sonrasında bir müzik grubu oluşturulacak. Kısa bir dönemde çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayacak olan grup, Başiskele Sahili, Belediye Kültür Merkezleri ile belediye etkinliklerinde konser verecek'' denildi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA