Erdoğan'ı Örnek Gösterdi Kılıçdaroğlu'nu Eleştirdi

CHP'li İsa Gök, Başbakan Erdoğan'ın değişim hakkındaki sözlerine katılarak partisindeki değişim sürecini eleştirdi.

    CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin milletvekili İsa Gök partisinin 34. Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşma ardından A Haber’de canlı yayın konuğu oldu.

    Kurultay konuşmasındaki muhalif duruşuna burada da devam eden İsa Gök, Başbakan Erdoğan’ın değişim konusundaki sözlerine destek vererek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

    YENİ ADI ALTINDA METAMORFOZ
    CHP tabanının Kemalizm ve Atatürkçülük ilkelerinden uzaklaşan bir parti istemediğini söyleyen İsa Gök, CHP liderinin ise liberal bir CHP, ANAP gibi bir CHP istediğini söyledi.

    Kılıçdaroğlu’ nun değişim ve yenilik vurgusuna da sert bir dille karşılık veren İsa Gök, ‘Türkiye’de her şeyin hafızası silinmeye çalışılıyor. Tarihimizden koparılmaya çalışılıyoruz. Yeni adı altında her şey bir metamorfoz yaşıyor’ şeklinde konuştu.

    GÖK’DEN LİBERALİZM VURGUSU

    Sosyal demokrasi, sosyal liberalizm, sosyalizm ve Atatürkçülük’ün birleşimi hakkında da açıklamalarda bulunan İsa Gök, bu dört eylemin hiçbir zaman bir araya gelemeyeceğini söyledi. Liberalizm ile sosyalizmin yanı sıra yine liberalizm ile Kemalizm’in birleşemeyeceğini ifade eden Gök, ‘Burada önemli olan zaten bu değil. Sosyalizm, sosyal demokrasi ve Atatürkçülük burada sos. Önemli olan liberalizm’ diye ekledi.

    ERDOĞAN ÖRNEKLİ KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRİSİ
    İlerleyen dakikalarda Başbakan Erdoğan’ın partisinin Kocaeli il kongresindeki ‘Özümü değiştirmeden yenileceğiz’ sözlerini de hatırlatan Gök, ‘Bu doğru bir değişimdir’ dedi. ‘Özüne sağdık kalarak yenilenmek doğanın bir ürünüdür’ diye ekleyen İsa Gök, ‘Biz bunu yapmak zorundayız. Bizim özümüzü bırakarak değişmemiz ise yanlış’ şeklinde konuştu.