13 Yıl Sonra Mezun Olmanın Sevincini Yaşadı

Başörtüsü yasağının çıkmasıyla üniversiteyi bitirmesine az bir zaman kala okuldan ayrılmak zorunda kalan Uluborlulu Yasemin Çakır (35), 13 yıl sonra mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaşayan Yasemin Çakır, liseyi bitirdikten sonra Muğla Üniversitesi'ni kazanır. Notları oldukça iyi olan Çakır, üniversite değiştirmeye karar verir. Üniversite döneminde en zor anlarının Dokuz Eylül Üniversitesi’ne geçmesiyle başladığını belirten Çakır, yaklaşık 13 yıl önce yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ortalamalarım çok iyi olduğundan dolayı Muğla Üniversitesi'nden Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptım. Derslerim burada da çok iyiydi. Sınıfın en önünde otururdum. Ancak mezun olmama az bir zaman kala üniversitelerde başörtü yasağı çıkması beni çok etkiledi. Sınıfta da başörtülü olan sadece bendim. Artık dikkat çekmemek için sınıfın en arkasında oturur oldum. Fakat ne çare ki hocalar sınıfa girdiklerinde bana 'Çık dışarı, senin böyle sınıfa girmen yasak değil mi?' diye bağırırlardı. Ben de çaresiz bir şekilde ağlayarak dışarı çıkmak zorunda kalırdım.” O dönemde okuldan ayrılmak zorunda kaldığını belirten Çakır, "Evlenirken eşime olan ilk şartım bir gün af çıkarsa 'okulumu bitirmeme izin vermesi' olduğuydu." dedi.

Aradan 13 yıl sonra, çıkan af ile hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Çakır, “2011 yılında af çıktığını duyar duymaz soluğu İzmir’de aldım. Ve hemen SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümüne yatay geçiş yaptım. Bundan sonra ders çalışmak bana artık hobi olmuştu. Buradan da 3,86 ortalama ile hayalim olan mezuniyet törenine çocuklarımla beraber katılıp 35 yaşında mezun oldum." ifadelerini kullandı. Çalışmak istediğini dile getiren Çakır, ancak birçok kurumun işe alacağı elemanda 35 yaş şartı aramasının kendisini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi .