Side Belediye Başkanı Uçar, Çalışmalarını Kitaplaştırdı

Antalya Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, belediye başkanlığı süresince yaşadığı hatıralarını 'Bir Yaşam ve Yol Hikayesi' ismi ile kitaplaştırdı.

Side Belediye Başkanı Uçar, ilk kitabının tanıtımını Side Belediyesi Kültür Evi'nde verdiği kokteylle tanıttı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Bölümü mezunu olduğunu belirten Uçar, Side'ye ilk dönem 30 yaşında belediye başkanı seçildiğini söyledi.

Çocuklarına bırakacağı en önemli mirasın yazdığı kitap olacağını belirten Uçar, kitapta Side'de geçen çocukluğu, Antalya'da ortaöğretim, Ankara'da yükseköğretim ve Side'de görev yaptığı belediye başkanlığı sürecinin yer aldığını ifade etti.

'Söz uçar, yazı kalır' ilkesiyle gençlik yıllarından bu yana düzenli kitap okuma alışkanlığı yanı sıra günlük de tuttuğunu belirten Uçar, Side'de yaşamaktan her zaman huzur ve mutluluk duyduğunu kaydetti.

Uçar, "İlk kitabımı yazmanın heyecanı içindeyim. Kitap hayalleri ve idealleri olan Sideli bir gencin yaşadığı turizm beldesini dünya turizminde marka yapma çalışmasını anlatıyor. Tarihi şehre dünden bugüne yapılanlarla geleceğe ışık tutuyor. Kitap yazmaya devam edeceğim." dedi.