Ramazan Ayı'na Girmeden Önceki Son Hafta Sonunda Vatandaşlar, Piknik Alanlarına Giderek Mangal Keyfi Yaptı

Ramazan ayına girmeden önceki son hafta sonunda piknik yapmak isteyen vatandaşlar, aşırı sıcaklardan da etkilenerek kentin farklı yerlerindeki piknik alanlarında mangal keyfi yaptı.

Kente en yakın Kılavuzlu ve Pınarbaşı mesire alanlarına giden vatandaşlar sıcakların etkisiyle ağaç diplerinde dinlenirken, çocuklarda ağaçlara kurulan salıncaklarda uyku keyfi yaptı.

Ramazan ayına sayılı günler kala hafta Sonunu ailesiyle birlikte geçiren vatandaşlardan kimileri mangallarını yaktı kimileri de yöresel yemeklerle pikniklerini bu şekilde değerlendirdi.

Çocukları ve yakınlarıyla pikniğe gelen Ali Engizek, Ramazan Ayı'na 3-4 gün kaldığını belirterek, ailesiyle bu fırsatı değerlendirmek için en yakın piknik alanını seçtiğini söyledi.

Ailelerinin mangal telaşını fırsat bilen çocuklarda süs havuzlarda serinleyip, oyun alanlarında gönüllerince eğlendi.

Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın yeşil alan yönünden çok zengin bir kent olduğunu belirterek, vatandaşların bu alanlarda piknik keyfi yaptığını söyledi.

Yaz ayı ile birlikte mesire alanları ve parklarda çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Bakır, ''Belediyemiz vatandaşlarımızın rahatça dinlenebilmesi için yüzlerce metre kare parklarlar ve yeşil alanlar yaptı. Bu sıcaklarda vatandaşlarımızın yaptığımız parklar eğleniyor ve dinleniyor. Bu gün parklarda bir dizi inceleme yaptım, Ramazan Ayı öncesi vatandaşlar bütün park ve mesire alanlarını doldurmuş. Bizim amacımız zaten vatandaşımızın rahat edebilmesiydi, bunların da görünce ne kadar güzel iş yaptığımızın farkına vardık. Kentte yeşil alan çalışmaları da tüm hızıyla artırılıyor'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA