Yaklaşık 30 Hektar Alana Zarar Veren Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Kozan ilçesinde çıkan ve yaklaşık 30 hektar ormanlık alana zarar veren yangın kısmen kontrol altına alındı.

AA muhabirinin Adana Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü Horzum İşletme Şefliği sorumluluk sahasında bulunan Düzağaç köyü Alakise Mahallesi kırsal alanındaki kızılçamla kaplı alanda çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürdürülüyor.

Bir uçak, 1 helikopter, 25 arazöz, 9 su tankı ve 343 personel ile müdahale edilerek kısmen kontrol altına alınan yangında yaklaşık 30 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Bu arada, Kozan Kaymakamlığı'na vekalet eden Feke Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ve Adana Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Temur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı noktalarda ilerleyen yangının havadan ve karadan yapılan müdahaleyle hızının kesilmesine rağmen tamamen kontrol altına alınamadığını kaydetti.

Temur, ilk belirlemeye göre, yangının, başlangıç yeri ve şekli dikkate alındığında piknikçiler tarafından çıkarıldığının anlaşıldığını ifade etti.

Muhabir: Volkan Varan-Anıl Bağrık

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA