İşsiz Vatandaş, Bulduğu 15 Bin Tl'yi Polis Ekiplerine Teslim Etti

Şanlıurfa’da 15 bin TL bulan işsiz bir vatandaş, bulduğu parayı polis amirliğine teslim etti.

Şanlıurfa’da bugün sabah saatlerinde, 15 bin TL’lik çek parasını bankaya yatırmak için minibüse binen Ahmet Yetkin, para dolu çantasını minibüste unutarak minibüsten ayrıldı. Daha sonra bankaya giden Yetkin, çantasının yanında olmadığını fark edince Sarayönü Polis Amirliği’ne müracaat etti. Polis ekipleri, paranın çalındığı veya kaybolduğu yönünde çalışma başlatırken, hastaneye tedavi olmaya gitmek için aynı minibüse binen işsiz ve iki çocuk babası Salih Yağmurlu çantayı bulup polisi arayarak para bulduğunu söyledi.

Bunun üzerine ekipler hastaneye giderek Salih Yağmurlu’yu ve 15 bin TL’yi alarak Sarayönü Polis Merkezi'ne getirdi. Sarayönü Polis Amiri İsmail Çelebi, ihbarda bulunan Ahmet Yetkin’i arayarak parasının bulunduğunu söyledi.

Bunun üzerine amirliğe gelen Yetkin, paranın kendisinin olduğunu tespit etti. Parayı sahibine teslim eden Salih Yağmurlu, "Sabah hastaneye gitmek için minibüse bindim. Koltuğa oturduğumda bir çanta buldum ve içine baktım. İçerisinde para olduğunu görünce polislere haber verdim. Onlar da gelip beni alarak merkeze götürdüler. Burada paranın sahibi geldi ve parasını teslim ettik" dedi.

Paranın sahibi Ahmet Yetkin ise dünyada böyle hayırlı insanların var olduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, "Allah Salih Bey'den razı olsun. Dünyada böyle hayırlı insanların bulunması çok zor. Şayet başka biri olsaydı parayı alıp götürebilirdi. Onun için hem Salih Bey2e hem de polis ekiplerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Daha sonra Yetkin, Amir İsmail Çelebi tarafından görevlendirilen iki polisle birlikte parasını bankaya yatırmak üzere amirlikten ayrıldı .
Kaynak: İHA