Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar Açıklaması

Gürcistan ile Rusya arasında 2008 yılında yaşanan savaşta ailelerini kaybeden Gürcistanlı çocuklar, Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği'nin düzenlediği organizasyon kapsamında Giresun'u gezdi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, program kapsamında Gürcistan'dan gelen çocuklarla Güre Yerleşkesi'nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi.

Rektör Attar, burada yaptığı konuşmada, savaşlarda özellikle çocuk yaşta ailelerini kaybetmiş bireylerin yaşadığı travmanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türk insanı ve devlet olarak uygulanan genel politikanın dünyanın barış ve güzellik içinde yaşanması yönünde olduğunu ifade eden Attar, şöyle konuştu:

''Karadeniz bir çatıdır. Biz hepimiz Karadeniz kıyısında yaşayan ülkeler ve milletler olarak, güzellikler içinde yaşamayı temenni ediyoruz. Büyük çoğunluğu Gürcistan'ın Abhazya bölgesinden gelen, çok küçük yaşta çeşitli imkanlara tabi tutulan, dünyanın karanlık pencerelerinden bakıp farklı yönlerini gören bu minik kalpler, Türkiye'den döndükleri zaman sevginin, kardeşliğin ne demek olduğunu çevrelerine anlatacaklar. Bosna'da, Karabağ'da, Gürcistan'da, Suriye ve Irak'ta yaşanan facia ve acı kabul edilemez. Bizler millet olarak savaşa karşıyız ve Karadeniz için dostluk istiyoruz.''

Tiflis Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Salome Kapanadze ise Türkiye'den kalplerini ve sevgilerini bırakarak ayrılacaklarını belirterek, ''Buraya gelmemezin amacı, çocuklarımıza değişik ülkelerde savaş yaşanmadığını, savaşa karşı olunduğunu anlatmaktır. Misafirsever bir ülkeye geldiğimizi biliyorduk ama bu denli muhteşem olacağını beklemiyorduk'' diye konuştu.

Muhabir: Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA