Kapasitesi Artırılan Feribotun 1 Milyon 863 Bin Liraya Mal Olduğu Bildirildi

Pertek Belediyesi'nce modernize edilerek kapasitesi artırılan feribot, törenle hizmete sunuldu.

Törene, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek Kaymakamı Kürşat Güleryüz, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz ve vatandaşlar katıldı.

Feribotun açılış kurdelesini Saran ve Güvençer ile kesen Vali Taşkesen, yeni feribotun hayırlı uğurlu olmasını, kazasız ve belasız seferler yapması temenni etti.

Pertek Belediye Başkanı Çetin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, modernize edilerek kapasitesi artırılan feribot hakkında bilgi verdi.

Mevcut feribotu, yük ve yolcu taşıma açısından ihtiyaçlara cevap vermemesi üzerine, vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda belediye olarak büyütme ve modernize etme kararı aldıklarını anlatan Çetin, feribotun yapım süresinin 3 ay sürdüğünü söyledi.

Kapasitesi 20 araçtan 60 araca çıkarılan feribotun, 1 milyon 863 bin liraya mal olduğunu belirten Çetin, feribotun 10 gün önce suya indirilerek testlerinin yapıldığını ifade etti.

Çetin, yeni feribotla birlikte artan araç trafiğine cevap verebileceklerini belirterek, feribotun ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA