Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Tarımsal Üretim Konusunda Eğitim Alarak Mesleki Alanda Kendini Geliştirme Fırsatı Bulan Hükümlüler, Hasat Sonunda Elde Edilen Gelirle Bir Miktar Para Da Kazanıyor

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tarımsal üretim konusunda eğitim alarak mesleki alanda kendini geliştirme fırsatı bulan hükümlüler, hasat sonunda elde edilen gelirle bir miktar para da kazanıyor.

Akçakale-Şanlıurfa karayolunun 10. kilometresinde bir süre önce faaliyete açılan cezaevinde, Gıda Tarım ve Hayvanılık Müdürlüğü ile İŞKUR'un desteğiyle, hükümlülerin tarımsal üretim konusunda kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla kurs açılmasına karar verildi.

Bu kapsamda cezaevi yerleşkesindeki 30 dönümlük alanda, ziraat mühendisleri nezaretinde gerçekleştirilen kursa 150 hükümlü katıldı.

Meyve-sebze üretimi, bakımı, ilaçlaması ve hasadı gibi konularda eğitim alan kursiyerler deneme ekimleri de yaptı.

Cezaevi bahçesinde yetiştirdikleri karpuzun yanı sıra domateslerin hasadını yapan hükümlülerin yetiştirdiği ürünler, satışa sunuluyor.

-''Hükümlüler, tarımı öğrendi''

Akçakale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Temel Gügüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede tarımsal üretimin önemli bir yerinin bulunduğunu ancak hükümlülerin yüzde 80'inin tarımla ilgisi olmayan kişilerden oluştuğunu söyledi.

Bu kişilerin meslek sahibi olmasına olanak sağlamak amacıyla açılan kursa yoğun ilgi gösterildiğini aktaran Gügüş, kurs sayesinde sulamanın yapıldığı cezaevindeki arazilerin de değerlendirildiğini ifade etti.

Hükümlülerin tarımsal üretimi sonucunda yıl sonunda 600 bin TL gelir elde etmenin planlandığını, bunun bir bölümünün hükümlülere dağıtılacağını belirten Gügüş, ''Burası kapalı ceza evlerinden çok farklı. Hükümlüsüyle, müdürü ve memuruyla meyve sebze hasadını hep birlikte yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Güğüş, Şanlıurfaspor kulüp yetkilileriyle görüşüp yeni sezonda hükümlüleri iç saha maçlarına götürmeyi düşündüklerini de kaydetti.

Cezaevi öğretmeni Mehmet Barış Demir ise insanların ceza evine girmesiyle hayatın sona ermediğini ifade ederek, burada kalan hükümlüleri mesleki kurslarla topluma kazandırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA