Van'da Az Hasarlı Konutların Hibeleri 18 Temmuzda Ödenmeye Başlanacak

Van'da meydana gelen iki büyük depremde evi az hasar gören vatandaşlara, bir defaya mahsus olmak üzere bin 250 TL karşılıksız yardımın dağıtımına 18 Temmuz tarihinde başlanacağı açıklandı.

Konuyla ilgili bugün Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen depremler nedeniyle, fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere, kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere bin 250 TL karşılıksız yardım yapılacağı belirtildi.

Bu ödemelerin, 18 Temmuz 2012 tarihinden itibaren T.C Ziraat Bankası Merkez Şubesi'nin, Kazım Karabekir Caddesi'ndeki eski SGK karşısındaki şubesinden yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ödemelere, merkeze bağlı köylerden başlanacaktır. Belirtilen tarihten itibaren her gün belli sayıda köyümüzün ödemeleri bankaya gönderilecektir. Ödeme günü, yardımı alamayan köyde yaşayan vatandaşlarımız, ileri bir tarihte (tüm köy ödemeleri tamamlanınca duyurulacak) ödemelerini alabileceklerdir. Takibinde mahallelerde ödemelere devam edilecek ve ödeme yapılacak köy, mahalle, belde isimleri duyurulacaktır. Bu arada, depremde konutları az hasarlı olan vatandaşlardan ev sahibi veya kiracı herhangi bir resmi belge talep edilmeden, başvuru alınmadan yalnızca Adrese Dayalı Kayıt Sistemi (ADSK) baz alınarak ödemeler yapılacaktır." denildi.

Açıklamada, 18 Temmuz tarihinde Kıratlı, Yumrutepe, Kaymaklı, Karakoç, Gövelek, Gölyazı ve Çolpan köylerinde, 19 Temmuz tarihinde A.Y. Çitli, Yalınağaç, Hıdır, Sarmaç, Arısu, Akçaören ve Dilimli, 20 Temmuz tarihinde ise Güveçli, Yemlice, Özkaynak, Yeniköşk, Koçköy, Şahgeldi ve Ilıkaynak köylerindeki vatandaşlara ödeme yapılacağı belirtildi.Bu arada, Van-Erciş ilçesi ve köylerde yapılan kesin hasar tespit sonuçlarına göre, yaklaşık 50 bin konutun az hasarlı olduğunun bildirildiği belirtildi .