Karabük Polis Eğitim Merkezi İlk Mezunlarını Verdi

Mart 2012'de eğitime başlayan Karabük Polis Eğitim Merkezi (POMEM) ilk mezunlarını verdi.149 polis emniyet teşkilatına katıldı.

Bahadır Erzenoğlu isimli çiçeği burnunda polis ise, ses sanatçısı olmak için girdiği KPSS'de başarılı olmasına rağmen kadro alamayınca polis olmaya karar verenlerden.Karabük Polis Eğitim Merkezinde 11. dönem polis eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemini başarı ile tamamlayan 149 yeni polis memuru, düzenlenen törenle diplomalarını alarak meslek yemini etti. POMEM'de düzenlenen törene TBMM 23. Dönem Başkanı ve Anayasa Komisyonu Üyesi Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Vali Vekili Abidin Ünsal, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Özel Güvenlik Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, protokol üyeleri, daire müdürleri, iş adamları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, konuşmasında Karabük Polis Eğitim Merkezi'ni geçtiğimiz yıl Temmuz-Ağustos aylarında açmayı planlamış olduklarını, ancak müteahhit firmadan kaynaklanan eksikliklerden dolayı tefrişatının bu yıl 20 Mart'ta tamamlanabildiğini belirterek, "Teşkilat olarak, teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediği, suç ve suçlu kavramının sürekli değiştiği günümüzde enerjimizin kaynağı vatandaşlarımıza, kaliteli bir hizmet sunma gayretindeyiz. Bilindiği üzere güçlü bir emniyet teşkilatı için ilk ve en önemli şart eğitimdir. Kaliteli bir güvenlik hizmetinin iyi yetişmiş ve nitelikli personel ile verilebileceği gerçeğinden hareketle, bünyemizde bulunan 40 eğitim kurumunda yaklaşık 24 bin öğrencimizin bu projeksiyon ışığında eğitimine büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki süreçte Sayın Başbakanımızın talimatları ve Sayın Bakanımızın destekleri ile 30 bin personelin daha teşkilatımıza katılacak olması, bizleri son derece sevindirmiştir. Güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen emniyet teşkilatı, modern çağın donanımlı polisleri olarak sizlerin katılımıyla daha da güçlenecektir." dedi.

23. Dönem TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de emniyet teşkilatında eğitim düzeyinin hızla arttığını, 8-9 yıl önce teşkilat içinde görev yapan polis memurlarının yüksek tahsil oranının yüzde 21 iken, şimdi bu rakamın yüzde 90'lara ulaştığını söyledi.

Törende açılış konuşmasını yapan Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Karademir, 149 polis memurunu teşkilata kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Dönem birincisi Aşkın Yılmaz da törende yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra ise ilk 10'a giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Karabük Belediye Mehteran Takımı ise bir konser verdi. Polis adayları ant içerek, polis marşını söyledi.

Daha sonra keplerini havaya fırlattı.

DEVLET SES SANATCISI OLAMADI POLİS OLDU
Öte yandan Devlet ve TRT ses sanatçısı olmak için KPSS imtihanına giren başarılı olduğu halde kadro alamayan yeni mezun polislerden Bahadırhan Erzenoğlu söylediği birbirinden güzel şarkılarla törene katılanlara hoşça vakit geçirdi. Öğrencilerden bir grup da Horon gösterisinde bulundu .