Darbuka Ustası Mısırlı Ahmet, Türkiye’nin Tek Ritm Okulunda Konser Verdi

Dünyaca ünlü darbuka ustası Mısırlı Ahmet, öğrencileri ile İstanbullu ritmseverlere mini bir darbuka konseri verdi.

Sanatçı, program öncesi Türkiye’deki tek ritm okulu Galata Ritimhanesi’nde darbuka macerasını anlattı. Mısırlı Ahmet, “Aileme darbukacı olacağımı söyleyince tepki aldım. Darbuka’nın hiçbir itibarı yoktu.” dedi.

Ahmet Yıldırım, uzun yıllar Mısır’da yaşamasından dolayı Mısırlı Ahmet lakabını almış. Aslen Ankaralı olan dünyaca ünlü ritmci, Mısır’da ise Ahmedi Türki olarak tanınıyor. Darbuka’yı gittiği bir düğün salonunda merak üzerine çalarak başladığını belirten Mısırlı Ahmet, “ Grubun darbukacısı olmadığı için çalmaya çıktım. Oraya nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Çaldıktan sonra ise çok güzel tepkiler oldu. Beş düğün salonundan teklif aldım.” şeklinde konuştu.

Darbukaya başladıktan sonra Arap aşkı doğduğunu ifade eden Mısırlı Ahmet, “Nasıl ki cazın yeri New Orleans ise Flamenco’nun yeri Sevillia ve Cordoba ise Darbuka’nın da yeri Mısır-Kahire’dir.” dedi.

Ailesine konuyu ilk açtığında tepki aldığını da belirten Ahmet, geçmişte darbukanın hiçbir itibarının olmadığını sözlerine ekledi. Ahmet, “Şu an büyük bir devrim gerçekleşmiş durumda. Demek ki birileri inanacak, aşık olacak.” ifadelerini kullandı. Mısıra gittiğinde büyük üstatlar ile çaldığını ve orada Ahmedi Türki olarak tanındığını söyleyen Ahmet, “Ben hayatta kendimi görmek istediği sesi dinlemişim iyi de yapmışım.” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda Galata Ritimhanesi olarak yapacakları ritm hakkında konuşan Ahmet, “Ne yazık ki 5 senedir burayı açtık ve 5 senedir uluslararası ritm kampı yapıyoruz. Bunlar Türkiye’de ilk defa oluyor ama ne yazık ki hiçbir destek görmüyoruz.” dedi.

Galata Ritimhanesi, Mısırlı Ahmet Ritim ve Sanat Kampı Program çerçevesinde darbuka ve ritm kampı düzenliyor. Grup, 7-21 Temmuz'da Kaz Dağlarının eteği, Edremit/Güre’ye gidecek, ritm ve sanat kampı kuracak. Kampta, çeşitli müzik dallarından sanatçılar, 15 gün boyuncu ritmseverlere ders verilecek .