Şahin: ''Türkiye, Uzlaşmacı ve Birlik İçerisinde Davranan Bir Dönemi Yakaladı''

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Artık Türkiye kendi modeliyle kendi anlayışıyla kendi devlet geleneğiyle ve kendi toplumsal değerleri ile çatışmacı bir dönemden uzlaşmacı bütünlükçü ve birlik içerisinde davranan bir dönemi yakalamıştır." dedi.

Şahin: ''Türkiye, Uzlaşmacı ve Birlik İçerisinde Davranan Bir Dönemi Yakaladı''


Sivil Toplum Kamu Diyaloğu Programı ve çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Ordu’ya gelen Bakan Şahin "Demokratik bir yönetimin en önde gelen özelliği hiç şüphesiz farklılıklara saygı ve bu farlılıkların dile getirilmesini sağlamaktır. Bu noktada demokratik bir sistem kurmanın temel şartı da toplumun değişik kesimlerinin örgütlenebilmesidir. Demokratik olmayı ve demokratik sistemi tercih eden toplumlar farklılıklara saygılı olmanın yanında farklı düşünce ve yapıların örgütlenmelerinin önündeki engelleri varsa da ortadan kaldırmalıdırlar. Sivil toplum kuruluşlarının yönetime daha aktif katılımları ile temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye doğru gelişimin sağlanacağını ön görmekteyiz. Hedefimiz bu anlatım döneminin de buluşma döneminin de bir an önce bitmesi ve artık böyle bir diyaloğa ihtiyaç olmadığı bir dönemin kısa sürede başlamasıdır." dedi.

Devletin yegane amacının millete hizmet etmek, milletin emrinde olmak, hukuki kriterler çerçevesinde devletin ve devlet organlarının çalışanlarının devlete hizmet etme amacıyla ve sorumluluğuyla var olduğunu göstermek olduğunu anlatan Şahin, "Güvenilir bir devlet çalışan bir devlet milletine güvenen bir devlet ve devletini seven sahiplenen bir millet ve iç içe ve farkı olamayan sadece görev açısından isimlendirilmiş bir devlet ve millet gerçeğini özümseyerek yaşayarak 21. yüz yılı değerlendirmek durumundayız." dedi.

Ordu’da ilk kez düzenlenen Sivil Toplum Kamu Diyaloğu Programı'na Bakan Şahin’in yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Ünal, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı ve Ordu’da faaliyet gösteren bir çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.