Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdüründen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne Ziyaret

Çevre Koruma Haftası çerçevesinde, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir’i makamında ziyaret etti.

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdüründen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne Ziyaret
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ergün Özuslu ziyaret amaçlarının, hem kurumlar arası iletişimi güçlendirmek, hem de Kent Konseyi bünyesinde gerçekleştirilen Çevre Çalışma Grubu'na Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni davet etmek olduğunu belirtti.

Özuslu, dünyada sadece Gaziantep’in Dülük köyünde yetişen ‘Antep Kaya Kekiği’nin yetiştiği bu alanı, Tabiatı Koruma Alanı ilan etmek istediklerini de belirterek, gelen turistlere tarihi alanları tanıtırken, aynı zamanda bitki zenginliğini de göstermek istediklerini söyledi.

Çevrecilik konusunda duyarlı olan ve bu konuda birçok bilimsel çalışması bulunan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise, "Üniversite olarak tabiatın korunmasına büyük önem veriyor, çevre analiz laboratuarını kuruyoruz. 'Çevre Sorunları ve İslam', 'Çevre ve Din' adlı kitaplarımda çevreciliği, zengin geleneğimiz ve özellikle de Mevlana perspektifi üzerinden anlattım. Biyolojik çeşitlilik nasıl bir zenginlikse, kültürel çoğulculukta bir zenginliktir. Bu zenginliği korumak gerekir" dedi.

Tarihi çevreyi de koruma altına almak gerektiğini vurgulayan Özdemir, bu konuda tek sorumlunun kurum ya da kuruluşlar değil, bütün insanlık olduğunun altını çizdi .
Kaynak: İHA