Olimpiyat Çocukları, Memur-Sen’i Ziyaret Etti.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Romanya, Mısır, Kırgızistan, Malezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Moğolistan, Kazakistan, Kırım’dan Türkiye'ye gelen öğrenciler, Memur-Sen’i ziyaret etti.

Memur-Sen’in konferans salonunda ağırlanan çocuklar, katılımcılara olimpiyat coşkusunu yaşattı. Romanya’dan yarışmaya katılan Sefa şiir okudu. Kırgızistan’dan olimpiyatlara katılan Sırgan ise Barış Manço’dan 'Unutamadım' parçasını seslendirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti’nden Meryem, Kardeniz yöresine ait söylediği parçalarla salondakilerin büyük beğenisini topladı. Mısır Kahire’den katılan Muhammet Keşap ise Şanlıurfa ve Gaziantep yöresine ait söylediği türkülerle salondakileri coşturdu.

'BÜYÜKELÇİLER, BU KADAR ÜLKELERİNE HİZMET ETMİYOR'

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, program sonrasında yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu: "Burada yazılan bir destan varsa elbette bu bizim iftihar ettiğimiz bir gerçek. Büyükelçilerimizin büyük çoğunluğu, Türkiye’den giden öğretmenlerin onda biri kadar Türkiye’yi temsil etmiyorlar. Bana bir harf öğretenlerin 40 yıl kölesi olurum, anlayışlı ile dünyanın dört bir yanına giden hocalarımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın değişik yerlerinden insanları katagorize eden anlayışlar karşısında atılan bu adımlar inşallah hak ettiği değeri bulacaktır. "