Balıkçıların Tutması İçin Göle 3 Ayda 9 Bin 500 Adet Alabalık Bıraktı

Bolu'da bir işletmeci amatör balıkçıların tutması için göle 3 ayda 9 bin 500 adet alabalık bıraktı.

Bolu'ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Amcabey Göleti'ne işletmecisi Halil İbrahim Tosun, amatör balıkçılığın desteklenmesi amacıyla bu uygulamayı başlattığını söyledi.

Tosun AA muhabirine, 2012 yılının Mart ayından itibaren gölde amatör balıkçılar tarafından balık tutulmaya başlandığını belirterek, ''Gölde alabalık ve aynalı sazan bulunmakta. Bu balıkları yakalamak için amatör balıkçılardan olta başına 15 lira para alınmakta. Balıkçılar gün doğumu ile gün batımı arasında balık avlayabilmekte. Alabalık sezonu yıl boyunca devam ederken, aynalı sazan sezonu ise 15 Haziran 2012 tarihinde başlamakta ve Nisan ayı itibariyle bitmekte'' dedi.

Türkiye'nin değişik illerinden çok sayıda amatör balıkçının göle geldiğini anlatan Tosun, ''Hafta sonu göl çevresi çok kalabalık oluyor. Alileriyle gelen amatör balıkçılar, hem balık tutuyor hem de aileleriyle birlikte orman içerisinde piknik yapıyor. Gölde bulunan en küçük 20 ve en büyük 50 santim büyüklüğündeki alabalıkları tutmanın keyfini yaşıyorlar'' diye konuştu.

Göle balık üretim çiftliklerinde yetiştirilen balıklardan bıraktığını da ifade eden Tosun, ''Balıklar çiftlikte özel olarak yetiştiriliyor ve belirli boya geldikten sonra göle bırakılıyor. Üç ay içerisinde amatör balıkçıların tutması için göle 9 bin 500 adet alabalık bıraktık'' şeklinde konuştu.

Ankara'dan ailesi ile günü birlik tatil için Bolu'ya gelen Murat Arslan ise Abant, Gölcük, Kartalkaya ve Yedigöller'in dört mevsim bir başka güzel olduğunu kaydetti.

Amcabey Gölü'ne balık tutmak için geldiklerini ifade eden Arslan, sabah saatlerinden itibaren balık tutmaya başladıklarını ve 12 adet alabalık tuttuklarını, Bolu'da balık tutmanın keyfini yaşadıklarını kaydetti.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA