İlköğretim Öğrencilerinin Tiyatro Oyunu Beğeni Topladı

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Devekovan İlköğretim Okulu öğrencileri 'Köylünün Umudu' adlı tiyatro oyunu sahneledi.

İlköğretim Öğrencilerinin Tiyatro Oyunu Beğeni Topladı
Öğrencilerin performansı beğeni topladı. Devekovan İlköğretim Okulu Müdürlüğü, için eğitimin yanında sosyal faaliyetlerde yer veriyor. Okul, unutulmaya yüz tutan tiyatronun önemine dikkat çekmek ve tiyatro kültürünü canlandırmak için öğrencilerden oluşan bir tiyatro ekibi kurdu. Ekip, 'Köylünün Umudu' adlı tiyatro oyununu başarıyla sahneledi. Tiyatronun kültürel bir miras olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Metin Ateş, tiyatronun dayanışma, düşünceyi eyleme sokma, düşünerek ve yorumlayarak olayları anlatan bir olgu olduğunu söyledi.

Sergilenen oyunla imkan verilmesi halinde çocukların verilecek olan görevi eksiksiz bir şekilde yerine getireceğini belirten Ateş, "Okul öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibimiz oyunu eksiksiz bir şekilde sahneledi. Bu tür sosyal faaliyetlerimiz gelecek eğitim öğretim sezonunda da devam edecek. Bu oyunun sergilenmesinde emeği geçen her kese teşekkür ederim." dedi.

Okul öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından sergilenen 'Köylünün Umudu' adlı tiyatro oyunu, 1980’li yıllardan kalma ve devlet kaynaklarından hakkını almaktan zorlanan ve köyde ki çocukların öğretmensizlikten şehir dışına okumaya gitmeleri anlatıldı. Katılımcılar tarafından beğeni ile izlenen tiyatro oyununu çocuk oyuncuları ayakta alkışlandı .