Malatya'da Anadolu Reklamcılar Derneği Kuruldu

Malatya ve bölgede faaliyet gösteren reklamcılar bir araya gelerek, Anadolu Reklamcılar Derneği adı altında faaliyetlerine başladı.

16 reklamcının bir araya gelerek kurduğu Anadolu Reklamcılar Derneği'nin başkanlığına da Keysmedya Başkanı Adem Ayyıldız getirildi.

Başkan Ayyıldız yaptığı açıklamada, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'da reklam sektöründe faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Buralara gittiğinizde eline çanta alan herkes reklamcı olmuş ve firma firma dolaşıyor. Sadece söylenen reklamınızı yapalım. "Reklam nasıl yapılır? Nerelerde etkili olur? Mecralar nasıl seçilir? Dönüşümü nedir? Sunduğunuz mecranın profilleri nedir" gibi birçok soruya verecek cevapları yok. Çünkü bu konuda herhangi bir eğitim almamışlar" dedi

Hedeflerinin, bu soruların cevaplarını bulacak eğitimler gerçekleştirmek olduğunu kaydeden Ayyıldız, "Derneğimiz üyelerine gerek bölgemizden gerekse dışarıdan bu konuların uzmanlarını getirerek, belirli aralıklarla ücretsiz eğitim programları düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA