Derinkuyu'da Yüksekokul İnşaatı Temmuz'da Başlayacak

Derinkuyu'da planlanan yüksekokul ve yurt binasının yapımı ile ilgili Derinkuyu Kaymakamlığı'nda yapılan toplantı sonunda inşaatın 12 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı olarak yaptırılması planlanan meslek yüksekokulu konu edildiği toplantıya, Kaymakam Mithat Can Kutluca, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Uçar, Yüksel Kızıltepe, AK Parti İlçe Başkanı Serdal Pala, CHP İlçe Başkanı Z. Şener Taşkesen, MHP temsilcisi Kadir Kaplan, DSP İlçe Başkanı Ahmet Kabak, Yüksekokul ve Yurt Yaptırma Derneği Başkanı Tuncer Yolalan ve Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen katıldı.

Toplantıda, Suvermez Belediye Başkan Özdemir, Suvermezli bir iş adamının Derinkuyu ilçesine 3,5 kilometre, Suvermez beldesine ise 2,5 kilometre mesafede 148 bin metrekarelik bir alana yüksek okulun yapılacağını söyledi.

Suvermezli iş adamıyla sürekli görüştüklerini ve bir araya gelerek Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç'ı makamında ziyaret ettiklerini belirten Özdemir, yüksekokul ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını ve resmi işlemlerin devam ettiğini, inşaatın 12 Temmuz tarihinde başlayacağını kaydetti.

Muhabir: Osman Aytekin/Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA