Berdan Mardini, TRT 6'de Yayınlanacak Programda Mardin'i Anlatacak

Sevilen şarkıcı Berdan Mardini, TRT 6'de yayınlanacak programda Mardin'i tanıtacak.

Reyhani Kasrı Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mardini, hazırlayacakları ''Mardin Geceleri'' adlı programın, 13 hafta süreceğini belirtti.

Mardini, kentin tarihi ve büyülü güzelliğini, bütün dünyaya lanse etmek istediklerini kaydetti.

Programda, tarihi yerlerin tanıtılacağını ve yöresel sanatçıların konuk edileceğini belirten Mardini, ''Mezopotamya ovasının, ilk insanların doğduğu ve medeniyetlerin kurulduğu yerin, nasıl bir özellikte olduğunu göstermek için Mardin'i seçtik'' dedi.

Mardini, kentte önümüzdeki yıl güzel bir aşk hikayesini konu alan, dizi film de çekeceklerini bildirdi.

Şehrin bazı dizi ve filmlerde yanlış tanıtıldığını vurgulayan Mardini, ''Hep aşiret ağalıklarından, onların kötü yönlerinden bahsedildi. Biz ise kötü yönlerinden ziyade, kültürümüzdeki iyi şeyleri göstermek istiyoruz. Daha doğrusu Mardin ile ilgili olmayan şeyler de dizilerde lanse ettirildi. Biz ise burada doğru olan şeyleri, doğru olan aşkları, yasak aşkları bir dizi film haline getirip lanse edeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'deki terör saldırılarına ve Suriye'de yaşanan olaylara üzüldüklerini dile getiren Mardini, şunları söyledi:

''Mardin Müslümanların, Süryanilerin, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, çok dinin ve dilin bir arada olduğu bir şehir. Burada hiçbir sorun yok. Herkes, kardeşçe bu şehirde yaşıyor. Bence bütün dünya bu anlamda Mardin'i örnek almalı ve bütün dünya Mardin gibi yaşamalı. Eğer bütün ülkeler ve şehirler bu şekilde yaşasaydı, bence hiçbir problem olmayacaktı. Birbirimize kenetlenmeliyiz. Dilimiz, dinimiz, ırkımız ne olursa olsun, kardeşçe yaşamayı her zaman bilmeliyiz.''

Mardini, 4 Temmuz'da Mardin'de verecekleri konserde, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice şarkılar söyleyeceklerini kaydetti.

Programın yapımcısı Ferzende Kaya da Mardin'deki çok kültürlülüğü ekrana yansıtmayı istediklerini belirterek, ''Mardin çok dilli, çok kültürlü, çok dinli örnek bir şehrimiz. Burada büyülü bir atmosfer var. Bütün Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Biz ekranlara bu atmosferi, kardeşliği ve hoşgörüyü yansıtıyoruz. Mardin'de olmaktan, burada çekim yapmaktan çok mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: İbrahim Sincar - Abdülhalim Çelik / Şengül Oymak / İbrahim Yakut

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA